Te er ikke bare te

Lang de fleste hjem har god kaffe. Folk går op i deres kaffe, og du kan være sikker på at få serveret god kaffe de fleste steder, hvor du kommer hen, men er du tedrikker, så får du oftest en rigtig kedelig te i pose fra supermarkedet. Den slags ligner farvet vand og smager tit parfumeret. Te er det i hvert fald ikke i min optik.

En rigtig te

Får du en bedre te, så er det som regel en sort te. Hvilket også smager godt, men er der en tetype, jeg er rigtig glad for, så er det grøn te. Grøn te er en te, der er udsat for meget lidt oxidering, og det er den foretrukne tetype i både Japan og Kina. Den skal ikke tilberedes ved en lige så høj temperatur som den sorte, og den har en lysere farve.

Desuden smager den helt fantastisk godt. Igen er det vigtigt med en te i en god kvalitet, og den bedste køber jeg online. På nettet kan jeg ikke kun finde te i forskellige kvaliteter, men mange typer af grøn te fra Fjernasien, der samtidig er økologisk.

Så er der bare tilbage at sidde med en kop dampende varm te i hænderne i sofaen og nyde først duften og derefter smagen.

Bryg din te korrekt

Mange i vores del af verden ved heller ikke meget om, hvordan man brygger grøn te. Det er nemlig ikke som den sorte af slagsen, og for at få den bedste oplevelse, skal man følge instruktionerne nøje.

Er du en novice ud i dette, så er der en fantastisk guide til, hvordan du brygger din grønne te perfekt, på chinateahouses hjemmeside. Med den får du grøn te på fuldstændig samme måde, som den brygges i Kina, og så bliver det ikke meget mere autentisk, end hvis du var der selv.