En tur i skoven

Her i landet har vi rigtig mange skove. Store og små, der er åbne for os alle sammen, og hvor der er styr på det hele. Det er områder, der bliver sikret, og hvor det kun er professionelle, der tager sig af træer, planter og dyr, så skovene kan bestå og være til glæde for os alle sammen. Noget, jeg tænker over, når jeg er på skovtur. For ikke alle skove derude er så heldige. Mange regnskove lider under mangel på beskyttelse. De bliver fældet og ødelagt, dyrene bliver jaget, og vi risikerer, at der lige pludselig ikke længere er en regnskov tilbage noget sted. Et tab af dimensioner.

Der er håb forude

Det, der betyder mest, er at reagere. Det er ikke for sent, og regnskovene står endnu. Jo større en indsats vi gør nu, desto større er mulighederne for, at de også er her til de næste mange generationer. For mg er en måde at sikre regnskoven på at købe den. Bid for bid, der ikke kan fældes eller misbruges.

Min del af regnskoven skal bare være til. Det er regnskov, der sikres gennem en fantastisk organisation, og jeg er stolt af at være end del af arbejdet. For ikke kun dokumenteres din bid af skovene, det er samtidig muligt at følge deres arbejde og se, hvor langt vi kan komme i fællesskab.

Det betyder noget

At gøre noget godt for regnskove, det betyder noget. Måske ikke direkte for mig i min hverdag, men på den lange bane ved jeg, at min indsats sammen med indsatser fra rigtig mange andre mennesker, det gør en forskel. En kæmpe en af slagsen, der kan mærkes i alle områder med regnskov. Det er vigtigt, at denne smukke del af verden får en chance til, for vi ved alle, det er en dårlig idé at lade være.