En smuk, dansk blomst

Det er næsten umuligt at undgå blomster i moden. Kjoler og bluser med alle former for blomster og mønster, og ja de er fine, men mode kommer og går, også når det gælder blomster. Undtagen en, nemlig margueritten. Mine bedstemødre elskede dem, og jeg gør det samme. Hvor de havde brocher og store øreringe, så foretrækker jeg de mere moderne varianter, der stadig har den smukke blomst som hovedperson.

Læder og sølv

Mange vil mene, smykket skal være enkelt og i guld med hid. Men jeg kan godt lide udgaven i sølv. Den har noget moderne elegance over sig, jeg ikke kan modstå. For mig må selve blomsten gerne være lidt mindre og dermed mere diskret. Jeg har fundet et armbånd, jeg er vild med. Her er der tre små blomster på, og læderet er sort og kraftigt. Det er snoet tre gange rundt om håndleddet, og det er moderne med et smukt kig tilbage i tiden. Jeg omfavner min arv, synes jeg, men det er moderne på samme tid. Ikke noget retro eller vintage. Bare smukt og klassisk i en ny og meget spændende fortolkning, der virker til hverdag og fest.

Kan sammenligne med bedste

Jeg har det på, når der er noget med familien. Min bedste synes mit marguerit armbånd er meget smukt. Selvom det ikke lige er hende. Men det er rart at have noget til fælles. Den gode smag. Det giver masser af snakke om, og hun fortæller historier om hendes ungdom, som jeg måske ikke havde hørt. Det er spændende, og når jeg kigger på hendes bryllupsbillede, så pryder margueritten i midten af kjolen. Måske kan jeg også få min med. Eller en anden marguerit. Øreringe eller en ring. For den skal med. Det skal være en tradition at vise, at det er Danmarks smukkeste smykke.