Det giver næsten sig selv, men det er værd at gentage: Der findes mange andre steder end blot ved hoved- og bagdøren, hvor man kan indsætte døre for at dele husets rum op, lave en slags rumdelere med døre eller hele værelser, hvor boligens medlemmer kan trække sig tilbage og have et privatliv.
Døre, der skal vende ud mod vind og vejr hele året rundt, skal kunne modstå en del med det danske klimas jævnlige forandringer, hvilket således fordrer en del robusthed til disse døre, hvor der måske bliver vægtet funktionalitet højere end æstetik, selvom man bestemt kan ornamentere en flot dør udadtil.
Der er generelt flere udfoldelsesmuligheder med døre indenfor, for selvom førstehåndsindtrykket er vigtigt (hoveddøren), så er det hovedsageligt dørene indvendigt, man benytter sig af i løbet af et døgn, om det så er i den private bolig eller i en virksomhed.
Indvendige døre kan være af mange forskellige former og med mange forskellige former på sig i form af for eksempel dørhåndtag.
Man kan have en anonym dør uden konkav eller konveks udsmykning af riller eller anden pynt på dem, og håndtagene kan være alt fra de klassiske, man trykker ned, men det kan også være et indgangsparti, hvor man stikker hånden ind for at trække døren til siden eller åbne den.
Apropos at skubbe døren til side, så behøver døren jo netop ikke at åbne udad eller indad, da det også kan være en skydedør, som man trækker til siden, så man kan udnytte rummets plads bedst muligt.
Specielt i firmasammenhænge ser man, at man gerne vil benytte enten svingdøre eller automatiske døre af glas, så man både kan se, hvad der foregår på den anden side, uden at lyden slipper derind, men så man også kan have hænderne fulde og bevæge sig fra rum til rum uden at skulle benytte hænderne til dette.